20. rujna 2016.

ŠRU HAKL NA TAKSIJU

grafitŠportsko rekreativna udruga Hakl na Taksiju osnovana je u prosincu 2015. godine, a osnovali su je organizatori istoimenog košarkaškog turnira. Pokretač svega bila je ljubav prema košarci i želja da se potaknu nove generacije mladih da se počnu baviti ovim predivnim sportom. Osim košarke, koja je u fokusu, cilj udruge je promicanje, razvitak i unapređenje sporta i zdravog načina života među mladima općenito.

Rad udruge sastoji se od raznih aktivnosti: organizacija sportskih natjecanja, informiranje javnosti o sportskim događajima unutar zajednice, razvijanje programa međunarodne sgrafit-zgradauradnje te uključivanje u rad mladih sportaša te jačanje suradnje sa sličnim organizacijama poput košarkaških saveza, klubova i organizacija. Uz gore navedene aktivnosti, članovi udruge se svakodnevno brinu o košarkaškom igralištu uz taksi stajalište u zagrebačkom kvartu Gajnice. Nekad zapušten teren danas je ponos kvarta. Zahvaljujući udruzi i uz podršku dobrih ljudi iz Gajnica na igralištu su postavljeni potpuno no
vi koševi (nove konstrukcije, table, zglobni obruči), uređen je okoliš, postavljena su rasvjetna tijela te je sve skupa uljepšano crtanjem grafita na centru igrališta i na obližnjoj zgradi.